Maximus is dé studentenvereniging van Breda!

Opgericht op 22 oktober 2013 telt onze vereniging nu ruim 80 leden.

Maximus en haar leden kennen een zeer ambitieuze cultuur. Na nog geen vijf jaar te hebben bestaan hebben wij onze sociëteit opgericht en ons hiermee definitief op de kaart gezet binnen Breda. Hieruit blijkt niet alleen de sterke toekomstvisie van Maximus en haar leden maar ook geeft het blijk dat gezelligheid hoog in het vaandel staat binnen onze vereniging. De borrelavonden zijn het middelpunt van ons studentenleven en de hechte vriendschap tussen onze leden.

Labora et Victoria

Als vereniging dragen wij het motto: “Labora et Victoria”, wat zich grofweg vertaald in: “Werk en overwin”. Studeren draagt bij aan een goede toekomst en Maximus draagt hier enorm aan bij. Netwerken, zelfontplooiing en carrière maken zijn de draagvlakken van het lidmaatschap. Samen de toekomst vormgeven en voor iedereen met elkaar klaarstaan! De lat ligt hoog binnen de vereniging maar ruimte voor het studentenleven is er natuurlijk altijd.

Hoe we dit samen bereiken?

Netwerk

Door ons allereerst samen opstellen als een stabiel netwerk met een hoge kwaliteit. Verder kunnen leden zich inzetten voor de vereniging door zich aan te sluiten bij een van onze vele commissies. Dit is hard werken en een goede manier om professionele ervaring op te doen voor in de toekomst. Ook worden er vanuit de vereniging verschillende activiteiten georganiseerd om ons netwerk uit te breiden en om onze kennis, ervaring en professionaliteit te vergroten.

Activiteiten

Jaarlijks worden er ook veel gezelligheidsactiviteiten georganiseerd. Hierbij kan gedacht worden aan de altijd gezellige WinterBBQ, waar er in de koud altijd wordt genoten van de braadkunsten van onze eigen leden. Ook wordt er met heel de vereniging een ‘citytrip’ georganiseerd. Waar, naast gezelligheid, ook cultuur een belangrijk onderdeel vormt. Naast de verenigingsactiviteiten zetten onze leden zich ook in voor Breda, met activiteiten zoals NL doet en het organiseren van de introductieperiodes van Avans en de NHTV.

Mijn naam is Lobke Zoutewelle en ik ben 23 jaar. Dit collegejaar ben ik in mijn tweede jaar van Academy for Leisure ingestroomd. Een aantal jaar terug heb ik ook al aan de NHTV gestudeerd, maar door te weinig punten heb ik dit niet kunnen halen. Mijn doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ik toen eerst mijn mbo 4 heb afgerond, en daarna in kon stromen in mijn 2e jaar. Ik zei altijd: mijn studie gaat voor alles. Nu, met een andere diploma op zak, heb ik besloten om het verenigingsleven op te zoeken. Ik vind het belangrijk om naast mijn studie ook op sociaal gebied dingen te ondernemen. Ik sta open om nieuw mensen te leren kennen, en gezelligheid is ook belangrijk. Lid zijn van Maximus is niet alleen gezelligheid, maar ook leerzaam. Het komende jaar ga ik me inzetten binnen de lustrumcommissie, waar ik erg naar uitkijk. Door de leuke samenwerking en input van de andere leden, moet het wel tot een goed concept komen!

Lobke

Lid Lustrumcommissie, S.V. Maximus

Mijn naam is Bart Meijer en ik studeer Chemische Technologie op Avans hogeschool in Breda.
Voordat ik begon op Avans zat ik op de Dalton Den Haag, hier heb ik mijn Havo afgerond, waarna ik
in Breda op kamers ben gaan wonen. Ik ben erg prestatie gericht en probeer mezelf altijd te
verbeteren in allerlei opzichten, waarin school altijd voorop staat. Studentenvereniging Maximus is
de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en je studententijd op een leuke manier door te
komen. Dit jaar ben ik de voorzitter van de Netwerkcommissie van Maximus geworden. Onder mijn
functie valt onder andere het contact behouden met onze sponsoren. Ik verwacht dat dit een heel
gezellig en leerzaam jaar gaat worden, waarin ik mijzelf op sociaal en persoonlijk vlak kan
verbeteren!

Bart

Lid Netwerkcommissie, S.V. Maximus

Mijn naam is Inez de Bruijn en ik ben 18 jaar. Ik studeer Chemische Technologie op Avans in Breda. Volgend schooljaar ga ik beginnen aan mijn derde jaar. Voordat ik begon met studeren zat ik op de middelbare school in Hulst (Zeeland). Daar heb ik mijn Havo afgerond en vervolgens ben ik in Breda op kamers gaan wonen. Toen ik mijn tweede jaar vrijwilliger was bij Kamp BETA, een van de introductiekampen van Avans, ben ik voor het eerst in contact gekomen met Studentenvereniging Maximus. Tijdens mijn studententijd vind ik het belangrijk om goede prestaties te behalen op school, maar vind ik het ook belangrijk om mij persoonlijk te ontwikkelen op sociale vlak en een gezellige tijd te beleven. Volgend jaar ga ik de functie van Abactis uitvoeren voor Maximus. Hierdoor krijg ik de kans om mij in te zetten voor de vereniging en hoop ik er ook zelf veel van te leren. Bij de vereniging voel ik me echt thuis en ik wil dat anderen studenten in Breda dat ook ervaren.

Inez

Abactis, S.V. Maximus