Maximus is dé studentenvereniging van Breda!

Opgericht op 21 oktober 2013 telt onze vereniging nu ruim 80 leden.

Maximus en haar leden kennen een zeer ambitieuze cultuur. Na nog geen vijf jaar te hebben bestaan hebben wij onze sociëteit opgericht en ons hiermee definitief op de kaart gezet binnen Breda. Hieruit blijkt niet alleen de sterke toekomstvisie van Maximus en haar leden maar ook geeft het blijk dat gezelligheid hoog in het vaandel staat binnen onze vereniging. De borrelavonden zijn het middelpunt van ons studentenleven en de hechte vriendschap tussen onze leden.

Als vereniging dragen wij het motto: “Labora et Victoria”, wat zich grofweg vertaald in: “Werk en overwin”. Studeren draagt bij aan een goede toekomst en Maximus draagt hier enorm aan bij. Netwerken, zelfontplooiing en carrière maken zijn de draagvlakken van het lidmaatschap. Samen de toekomst vormgeven en voor iedereen met elkaar klaarstaan! De lat ligt hoog binnen de vereniging maar ruimte voor het studentenleven is er natuurlijk altijd.

Hoe we dit samen bereiken?

Door ons allereerst samen opstellen als een stabiel netwerk met een hoge kwaliteit. Verder kunnen leden zich inzetten voor de vereniging door zich aan te sluiten bij een van onze vele commissies. Dit is hard werken en een goede manier om professionele ervaring op te doen voor in de toekomst. Ook worden er vanuit de vereniging verschillende activiteiten georganiseerd om ons netwerk uit te breiden en om onze kennis, ervaring en professionaliteit te vergroten.

Jaarlijks worden er ook veel gezelligheidsactiviteiten georganiseerd. Hierbij kan gedacht worden aan de altijd gezellige WinterBBQ, waar er in de koud altijd wordt genoten van de braadkunsten van onze eigen leden. Ook wordt er met heel de vereniging een ‘citytrip’ georganiseerd. Waar, naast gezelligheid, ook cultuur een belangrijk onderdeel vormt. Naast de verenigingsactiviteiten zetten onze leden zich ook in voor Breda, met activiteiten zoals ‘NLdoet’ en het organiseren van de introductieperiodes van Avans en de NHTV.

Mijn naam is Lobke Zoutewelle en ik ben 23 jaar. Dit collegejaar ben ik in mijn tweede jaar van Academy for Leisure ingestroomd. Een aantal jaar terug heb ik ook al aan de NHTV gestudeerd, maar door te weinig punten heb ik dit niet kunnen halen. Mijn doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ik toen eerst mijn mbo 4 heb afgerond, en daarna in kon stromen in mijn 2e jaar. Ik zei altijd: mijn studie gaat voor alles. Nu, met een andere diploma op zak, heb ik besloten om het verenigingsleven op te zoeken. Ik vind het belangrijk om naast mijn studie ook op sociaal gebied dingen te ondernemen. Ik sta open om nieuw mensen te leren kennen, en gezelligheid is ook belangrijk. Lid zijn van Maximus is niet alleen gezelligheid, maar ook leerzaam. Het komende jaar ga ik me inzetten binnen de lustrumcommissie, waar ik erg naar uitkijk. Door de leuke samenwerking en input van de andere leden, moet het wel tot een goed concept komen!

Lobke

Lid Lustrumcommissie, S.V. Maximus

Hoi, mijn naam is Inge van den Bol, ik ben 21 jaar oud en studeer International Leisure Management aan de NHTV in Breda. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar van de studie. De keuze om bij Maximus lid te worden was een logische keuze. Niet alleen heb ik er veel nieuwe vrienden en vriendinnen bij gekregen, maar het biedt mij ook de mogelijkheid om naast mijn studie bezig te zijn voor mijn toekomstige carrière. Voor de studie die ik volg voegt het enorm veel toe als je een uitgebreid CV hebt met een boel praktijk ervaring. Vandaar dat ik gekozen heb om me bij de activiteitencommissie te voegen. Samen zijn we een gezellig groepje dat leuke dingen voor studenten, leden van Maximus, andere verenigingen in Breda en bedrijven organiseert. Hier krijg ik de kans om leuke activiteiten te organiseren en mijn studentenjaren samen met iedereen tot een mooie ervaring om te toveren.

Inge

Lid Activiteitencommissie, S.V. Maximus

Mijn naam is Inez de Bruijn en ik ben 18 jaar. Ik studeer Chemische Technologie op Avans in Breda. Volgend schooljaar ga ik beginnen aan mijn derde jaar. Voordat ik begon met studeren zat ik op de middelbare school in Hulst (Zeeland). Daar heb ik mijn Havo afgerond en vervolgens ben ik in Breda op kamers gaan wonen. Toen ik mijn tweede jaar vrijwilliger was bij Kamp BETA, een van de introductiekampen van Avans, ben ik voor het eerst in contact gekomen met Studentenvereniging Maximus. Tijdens mijn studententijd vind ik het belangrijk om goede prestaties te behalen op school, maar vind ik het ook belangrijk om mij persoonlijk te ontwikkelen op sociale vlak en een gezellige tijd te beleven. Volgend jaar ga ik de functie van Abactis uitvoeren voor Maximus. Hierdoor krijg ik de kans om mij in te zetten voor de vereniging en hoop ik er ook zelf veel van te leren. Bij de vereniging voel ik me echt thuis en ik wil dat anderen studenten in Breda dat ook ervaren.

Inez

Toekomstige Abactis, S.V. Maximus