Al jarenlang zijn er problemen met zogenaamde ‘wildparkerende’ studenten in de omgeving van de Hogeschool Avans. Tenminste, de wijk rondom de hogeschool ziet het als een probleem. Allemaal studenten die met de auto komen en parkeren op de plaatsen die voor deze wijkbewoners bedoeld zijn. Een aantal ondernemende studenten hebben een idee bedacht: Parkstuds.

Parkeren in garage van ziekenhuis
Een groepje Small Business and Retail Management-studenten heeft een soort abonnement bedacht waarmee de overlast verleden tijd zou kunnen zijn. Hiervoor willen zij een maandelijks abonnement (à 35 euro) introduceren waarmee de studenten die met de auto komen kunnen parkeren in de parkeergarage van het Amphia ziekenhuis. Volgens een van de studenten is dit een win-win situatie: “Geen overlast meer voor de wijk, wij een parkeerplaats zonder woeste wijkbewoners en het Amphia verdient er geld aan.”
Toch zit het ziekenhuis hier niet echt op te wachten omdat de parkeergarage bedoelt is voor patiënten en ook heeft het ziekenhuis nog geen officieel bericht gehad van de hogeschool. Het zou gaan om honderden studenten die met de auto naar college komen. Parkeren op het terrein van Avans is geen optie omdat dit alleen bedoeld is voor medewerkers.

Besparen op de auto
Veel studenten die op de Hogeschool Avans studeren hebben dus een auto en gaan hiermee naar college. Dit is best opmerkelijk gezien het feit dat jongeren steeds hogere premies moeten betalen voor hun autoverzekering. Verzekeraars zeggen namelijk steeds meer schademeldingen te krijgen vanuit deze doelgroep en daarmee is de maandelijkse premie flink verhoogd. Om altijd zeker te zijn van de goedkoopste autoverzekering is het verstandig om jaarlijks je autoverzekering te checken via Overstappen.nl of Autoverzekering.nl. Je autoverzekering vergelijken kan al snel honderden euro’s per jaar besparen, zeker voor studenten.