In de Torenstraat in Breda staat Discotheek Kerkplein al meer dan een half jaar leeg. Onder anderen onze eigen praeses Christian Jumelet werd bevraagd wat er nu in zou moeten komen.

BREDA – Discotheek Kerkplein is al een half jaar gesloten, het pand aan de Torenstraat staat leeg. Hoofdverhuurder brouwerij AB InBev, riep kort na carnaval geïnteresseerde horecaondernemers al op zich te melden, vooralsnog zonder resultaat. Aan de overbuurman, een makelaar en studenten de vraag: Wat moet er in de plaats komen, weer een discotheek, of juist iets heel anders?

 

Egon van Gennip van Café De Bruine Pij is overbuurman van het lege pand. “Een gesloten zaak in het centrum is altijd jammer”, vindt hij. Over de toekomst is hij duidelijk. “Ik hoop dat er snel nieuwe eigenaren komen. Er moet iets komen wat mensen trekt.” In eerste instantie denkt hij aan een discotheek. “Dat heeft er altijd al gezeten, dus dat ben ik zo gewend”, zegt hij. Als hij z’n gedachten de vrije loop laat, heeft Van Gennip veel ideeën. “De ruimte is veel te groot voor een garderobe of openbaar toilet, dus dat is zonde. Een museum past wel, of een indoor zwembad, maar dat zal er denk ik niet komen”, lacht hij.

 

Makelaar Maurice Vermeulen denkt toch vooral aan horeca in de nacht. “Het gebouw leent zich het beste voor een echte club, die tot laat open is. Het pand is groot genoeg en er zijn weinig ramen, ideaal voor een club.” Volgens hem past het ook heel goed bij de succesvolle pilot van de gemeente met stapavonden tot zes uur. “Ook als je kijkt naar de ligging is een club de meest logische optie. Dat is het meest voor de hand liggend.”

 

Christian Jumelet is praeses van Studentenvereniging MaximusHij geeft aan dat studenten juist geen behoefte hebben aan latere sluitingstijden. “Ik merk dat studenten gewoon rond een uur of drie naar huis gaan.” Een club die tot laat open is, ziet hij dan ook niet snel gebeuren. “Het pand van Kerkplein is veel te groot en de discotheken die er al zaten werkten niet. Dus een discotheek op die plek heeft weinig kans van slagen. Studenten willen liever kleine, gezellige cafés zoals die er nu zijn, geen grote clubs.”

Bron: BredaVandaag.nl